PelayarBahtera. Powered by Blogger.
Share

Setelah sekian lama diri menyepi mencari kekuatan hati, dirasakan jari- jemari yang naif menulis ini seakan-akan ingin menari untuk memberi. Pelayaran ini dimulai...

Promosi: Quranic Group-Siri Memahami Asas-Asas Islam

Monday, 12 December 2011

Koleksi-Koleksi Menarik Quranic Group.

Quranic Group merupakan satu siri kefahaman untuk mendalami asas-asas ajaran Islam. Quranic Group yang diterbitkan sebanyak 11 siri disusun dan disesuaikan untuk semua golongan pembaca bertujuan untuk memberi gambaran dan pendedahan berkaitan dengan asas-asas ajaran Islam yang suci.

 Penyusunan Quranic Group ini merangkumi perkara asas fardhu Ain, Ibadah, Fikrah, Sirah, Tajwid, Kefahaman ayat-ayat al-Quran dan Hadis dapat membantu pembaca memahami Islam secara lebih mudah dan praktikal.

Kandungan buku ini juga dapat menggambarkan kesyumulan ajaran Islam yang telah di sampaikan oleh baginda RasuluLLAH SAW. Kupasan yang mencakupi perkara asas dalam Islam iaitu perkara Asas Fardhu Ain Sehinggalah kepada tanggung jawab sebagai Khalifah ALLAH dapat memberi input baru kepada semua pembaca.

Perincian berkaitan dengan peristiwa-peristiwa penting khususnya di dalam sirah memberi gambaran bahawa Islam itu tersebar dengan pengorbanan dan air mata generasi terdahulu yang sepatutnya dihargai oleh generasi pada ini.

Dengan penggunaan bahasa yang senang difahami, isi kandungan yang teratur serta huraian dan contoh yang sesuai mampu membawa pembaca untuk lebih memahami asas-asas ajaran Islam, seterusnya membantu pembaca untuk lebih mendalami ajaran Islam yang suci ini.

 Penyusunan buku yang diambil daripada sebahagian khazanah keilmuan Islam yang diharapkan mampu membina ahli masyarakat yang muthaqqaf (intelek) serta dapat memahami seterusnya mengamalkan Islam secara keseluruhannya.
                                                                                                                                      Ulasan Penyusun


Testimoni Para Pengguna QG."Bijaknya Nabi Muhammad SAW adalah baginda mempunyau ilmu yang hebat dan memudahkan ilmu agar difahami oleh semua orang. Buku QG 3 menggunakan kaedah itu, dalam penyampaian kandunganya 3M iaitu mudah, menarik, mesra. Anda sudah mempunyai keputusan yang baik untuk membelek buku ini, sekarang pastikan pula anda memilikinya."                          (Amin Idris : Perunding Motivasi, personaliti TV Al-Hijrah & Radio)

"Membaca buku ini terasa lain dari yang lain. Penjelasan topik terperinci dan berperingkat. Sangat mudah memahami suatu topik. Membaca satu topik, saya teruja ke topik selanjutnya. Jika tanya saya buku ini, saya akan kata "TERBAIK" dan "MENARIK"."                                                                                         (Nazri Abdullah : Wartawan Akhbar Tempatan) 

"Apa yang menarik tentang QG ini adalah, bukan sekadar merangkumi perkara berkaitan tentang kesyumulan islam sahaja, tetapi ia dihidangkan dengan konsep santai serta membantu pembaca memahami Islam lebih mudah dan praktikal. Saya sudah memiliki semua siri buku ini, anda bagaimana?                          (Che Rozaihan Rosli : YDP Persatuan Mahasiswa Kelantan Universiti Malaysia)


Jadi!!! apa yang anda tunggu lagi, dapatkan kesemua 11 koleksi menarik Quranic Group sekarang dengan harga serendah RM 3.50 senaskah. Amat murah bukan jika ingin dibandingkan dengan nilaian ilmu yang terdapat di dalamnya. Jika anda berminat, sila hubungi pengedar berikut : Encik Kamal di talian 013-405 8718.

p/s: Tambahan, kepada sesiapa yang ingin menambah saham akhirat dengan turut sama mempromosikan QG kepada rakan-rakan, saudara-mara ataupun masyarakat umum di alam siber ni, anda boleh dapatkan widget disebelah.


Caranya mudah..
 1.  'Right Click and Copy email address code widget' disini => CODE
 2. Dari dashboard > Design > Add a gadget > HTML/Javascript
 3. 'Paste' kan code tersebut.
 4. Anda boleh mengubah widget mengikut kesesuiaan blog anda.
  1. Arah pergerakan gambar : kepada up, down dan right di  " <marquee direction="left"
  2. Kelajuan pergerakan gambar :  " scrollamount="2"  " Semakin tinggi nilai semakin laju pergerakanya.
  3. Saiz kelebaran kotak: dengan mengubahnya di  width="300" atau height="150" mengikut kesesuaian blog anda.
 5. Save dan lihat hasilnya.
Moga usaha kecil anda dalam menyebarkan sesuatu yang baik dan memberi manfaat kepada masyarakat umum ini akan dinilai oleh Allah. Insya'Allah. TQ (^_^)

Sauh Dilabuhkan,
Wassalam.
PelayarBahtera...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Rancang perjalanan hidupmu sebaik mungkin tanpa melupakan bahawa Dia juga punyai perancangan tersendiri buat hidupmu. Usah terlalu berharap pada yang Dimiliki, panjatkan segala kebergantunganmu hanya pada yang Memiliki" -DaMai-